onsdag

HENKOGTE ÆBLER OG PARADISÆBLER

Henkogte æbler og paradisæbler i glas med patentlukning er ikke bare smukke at have stående i køkkenet ved juletid. De henkogte æbler smager virkelig godt med flødeskum eller råcreme til.

For at henkoge, behøves ikke alverdens remedier. En stor gryde, hvor vandet rigeligt kan dække glassene er såmænd nok.

En oplagt gaveide.

Opskrift : Ernst Kirchsteiger

HENKOGTE ÆBLER OG PARADISÆBLER

10-15 små fine Ingrid Marie æbler
lidt af de smukke paradisæbler i en farve, der står til Ingrid Marie
1 liter vand
1350 g sukker
2 dl cognac
1 stang vanilje
3 kanelstænger

Vask æbler og paradisæbler. Skræl æblerne helt eller delvis. Anvend et ciseleringsjern eller lignende for at få flotte mønstre på æblerne.

Kog en sukkerlage af vand og sukker til sukkeret er opløst. Tilsæt herefter cognac.

Læg æbler og paradisæbler i rengjorte glas med patentlukning (1 liter). Del en vaniljestang i 3 og læg et stykke i hvert glas. Så lægges et stykke kanelstang i hvert og sukkerlagen hældes over. Luk låget med patentlukning (gummiringene skal slutte tæt), stil glassene på bunden af en stor gryde og hæld vand ved til det står et stykke over glassene. Kog det hele i mindst 30 minutter for at skabe lang holdbarhed.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS