Vindruer i mostgelé, julen allerflotteste og dejligste dessert, bestående af vindruer i en rand af gelé. I midten vindruer dyppet i halvpisket æggehvide og til sidst i sigtet florsukker, så de bliver "rimede".
Den mukke dessert serveres med flødeskum eller råcreme til.
Druerne kan erstattes med bananskiver og friske jordbær og æblemosten af halvtør hvidvin.
Opskrift : Fritze Juel
FROSTEDE VINDRUER I MOSTGELÉ
8 blade husblas
1 stor flaske æblemostsaft (7 1/2 dl)
saften af 1/2 citron
1/4 tsk. nelliker
1/4 tsk. stødt ingefær
1/2 kg grønne druer
1 æggehvide
sigtet florsukker
tilbehør
flødeskum eller råcreme
Udblød husblasen 10 minutter i koldt vand, vrid den op og smelt den i lidt af æblemosten over vandbad. Afkøl det let og rør det derpå i resten af æblemosten, der er blandet med citronsaft, nelliker og ingefær. Rør forsigtigt i et par minutter.
Hæld lidt af geléen i en randform, der penslet med lidt olie og lav det stivne på et koldt sted. Halvér imedens 2/3 af druerne og fjern kernerne. Læg druerne med den buede side nedad på gelélaget i formen og øs forsigtigt resten af geléen over.
Stil randformen koldt i 2-3 timer, gerne til næste dag. Geléen skal være absolut stiv. Skyl imedens de tiloversblevne druer, som stadig er i klase omhyggeligt, lad dem tørre og dyp dem derpå først i halvpisket æggehvide og derpå i sigtet flormelis, så de bliver rimede.
Vend geléen ud på et fad og læg den hvide drueklase i midten af randen. Byd flødeskum eller råcreme til denne vidunderlige dessert, frostede vindruer i mostgelé.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS