Noget for ganen og ikke mindst noget for maven og noget for øjet. Tomatroser med ost er både smukke og velsmagende på julens frokost- og osteborde.
Halvdelen af tomatroserne fyldes med rygeost og Danablue, rørt op med fløde eller revet ost og smør.
Kilde : Tørsleffs Den Hvide Frokostbog
TOMATROSER MED OST
faste tomater, ens i størrelse
fyld
rygeost
danablue
fløde
revet ost
smør
Faste tomater vaskes og snittes i den ende, hvor blomsten har siddet med 4 snit i 8 dele. Tomaten må kun snittes halvt igennem. Fligene, der derved fremkommer, pilles forsigtigt fra hinanden. Indmaden fjernes med en teske.
"Blomsten" fyldes med rygeost og Danablue rørt op med fløde eller revet ost, rørt sammen med smør.
Osten fyldes i sprøjtepose og sprøjtes i.
Servér tomatroser med ost, pyntet med fintklippet purløg.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS