Ingefærkaramel med valnødder er gudeskønne på julens konfektbord, men de kan altså også sagtens spises året rundt. Virkelig noget for den søde tand.
Nemme og hurtige at lave.
Der bliver ca. 40 stk. af portionen.
Kilde : Arla
INGEFÆRKARAMEL MED VALNØDDER
ca. 75 g valnøddekerner
100 g smør
3/4 dl lys sirup
3 spsk. sukker
2 tsk. stødt ingefær
Rist valnødderne på en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 minutter. Skru ned og rist dem i ca. 2 minutter ved jævn varme. Hak dem groft.
Lad smørret smelte i panden, tilsæt sirup, sukker og ingefær. Bring det i kog ved jævn varme og kog det i 4-5 minutter eller til det er gyldent. Bland nødderne i og vend karamellen ud på et stykke bagepapir.
Lad massen køle af og skær den så i passende bidder.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS