onsdag

BRÆNDENDE ÆBLER

En smuk og dejlig dessert i den skønne juletid er denne franske ret, brændende æbler, der består af kogte små æbler, hvoraf saften er kogt ind til en sirup, der hældes over æblerne. Rom hældes over arrangementet og i det øjeblik, der skal serveres, antændes rommen.

Der beregnes to æbler pr. person. Æblerne skal være meget varme for at rommen kan tænde.

BRÆNDENDE ÆBLER

små æbler
sukkervand med citronskal eller kanel
Æblesaft fra kogning
sukker
rom

Små æbler skrælles og koges i sukkervand med citronskal eller kanel. Æblerne må endelig ikke koge ud. De tages op et efter et og lægges på et fad, hvor de holdes varme.
Saften, som æblerne er kogt i, koges ind og når den er blevet sirupsagtig, hældes den over æblerne. Drys dem med sukker, hæld rom over og antænd i det øjeblik, der skal serveres.
Det er nødvendigt, at æblerne er meget varme for at rommen skal kunne antænde.

Lidt flødeskum pynter til brændende æbler.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS