torsdag

CITRONCREME


Citroncreme eller lemoncurt, hvad man nu foretrækker, lækker citroncreme af smør, æg og citroner til at komme på brødet i julen.- Lækkert . . . .
Ha endelig et par glas stående til juledagene, det skal nok få ben at gå på.

Også en rigtig fin værtindegave.

Kilde : lurpak.dk

CITRONCREME

4 store økologiske citroner
350 g rørsukker
4 store æg
225 g smør, skåret i tern

Riv citronerne og undgå det hvide og bitre kommer med. Varm citronerne ca. 30 sekunder i mikroovnen for at gøre dem saftige. Pres citronerne godt. Pisk citronsaft og citronskal sammen med sukker i en skål over vandbad. Der må endelig ikke komme vand i blandingen. Æggene piskes i ét ad gangen. Pisk til sukkeret er opløst. Smørret tilsættes, en firkant ad gangen og der piskes godt imellem hver klump ved svag varme.

Når citroncremen dækker bagsiden af en ske, er den klar til at hælde på glas. Dæk med bagepapir og skru låget på.

Obs, at glassene er skoldede.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS