Til morgenbordet i julen er denne dejlige marmelade af citrusfrugter skøn at sætte på bordet. Marmeladen er hurtig lavet og så er den langt mere spændende end de købte produkter, der findes. Den smager faktisk skønt.
Køb usprøjtet frugt, da skallen skal anvendes i marmeladen.
Opskrift : Therésia Erneborg
JULEMARMELADE AF CITRUSDFRUGTER
2 appelsiner
2 clementiner
2 blodappelsiner
1 citron
1 stang vanilje
3 dl vand
4-5 dl sukker
Vask frugterne og skær det yderste tynde lag af skallen af. Læg skallerne i en kasserolle og skær frugtkødet fra alle frugter. Der må ikke være noget af det hvide på frugterne. Så bliver marmeladen besk. Skær frugtkødet i stykker og bland det med skallerne i kasserollen. Blend blandingen med en stavmixer. Del vaniljestangen og skrab kornene op i kasserollen. læg også den tomme vaniljestang i. Hæld vandet på sammen med sukkeret.
Det hele småkoger sammen i ca. 10-15 minutter til blandingen kan klare en marmeladeprøve.
Fjern vaniljestangen og skum evt. marmeladen, der hældes på rene glas.
Spise med mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS