onsdag

CHURROS

De fleste, der har prøvet at gå rundt i et julepyntet Tivoli, genkender nok de spanske gyldne og sprøde Churros, som folk går rundt med i et kræmmerhus, overhældt med en lækker chokoladesauce.

Og jo, det er syndigt at spise Churros, der er friturekogt, men kan det begrænses til juletiden, er det bare at give sig hen til de lækre stænger og nyde juletiden og alle dens specialiteter og dufte i fulde drag.

Spar ikke på vanilien. De må gerne smage og dufte godt af vanilie.

CHURRAS

1 1/2 dl vand
1/4 tsk. salt
50 g smør
175 g hvedemel75 g sukker
1 spsk. vaniliesukker
1 tsk. bagepulver
2 æg str. M/L

olie til stegning

pynt

flormelis

Vand, smør og salt bringes i kog i en gryde. Tilsæt alt melet på én gang og rør godt til dejen er samlet og slipper gryden.
Kom dejen i en skål og pisk sukker, vaniliesukker, bagepulver og æggene i, ét ad gangen. Den skal være fast, blank og sej.

Dejen fyldes i en sprøjtepose med stjerneformet tylle eller i en bollesprøjte.

Varm olien op i en gryde eller brug en frituregryde med frisk, ren olie. Pres dejen ud gennem tyllen, direkte ned i olien i stænger på 15-20 cm. Skær af med en kniv eller saks. Lav nogle stykker ad gangen og steg dem til de er gyldne og sprøde.

Olien må ikke blive for varm, da dejen så vil være rå indvendig. Tag stængerne op med en hulske og læg dem på køkkenrulle til afdrypning.

Servér Churros straks, drysset med flormelis og overhældt med en lækker chokoladesauce. Den kan købes færdig.

Dejen kan laves i forvejen og lægges i en sprøjtepose i køleskabet, klat til stegning.

Spise med Mormor

Noget om Mad