søndag

KANELKAGE FRA DALARNE

En dejlig skærekage med smag af jul til juledagene, som dog også kan spises resten af året.
Kagen bages i en springform til 1 1/2 liter.

Kilde : Peder Andersen

KANELKAGE FRA DALARNE

3 æg
200 g sukker
125 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver
3 tsk. kanel
100 g smør
1 dl vand

pynt

mandelflager
2 tsk. kanel

Æg og sukker piskes luftigt til en tyk æggesnaps. Heri sigtes mel, bagepulver og kanel og alt røres sammen til en ens masse.
Kog vand og smør op og rør det i dejen efter at være gået af kog.
Hæld dejen i en smurt springform og drys mandelflager og kanel over.

Kagen bages i ovnen ved 200 grader på nederste rille i ca. 35-40 minutter.

Afsval kagen på en rist, før den serveres i pæne skiver til en god kop julekaffe.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS