torsdag

Julens leverpostej med ingefær

Leverpostej må ikke mangle på det danske julefrokostbord så hvorfor ikke variere den klassiske danske leverpostej lidt i smagen, som her med ingeflr og madagaskarpeber.

JULENS LEVERPOSTEJ MED INGEFÆR

500 g svinelever
400 g spæk
2 små løg
smør til stegning
2 æg
4 spsk. salt
2 dl fløde
2 spsk. grøn madagaskar peberkorn
2 spsk. finthakket, syltet ingefær
tynde spækskiver til formen

Skær de pillede løg i tern og svits dem et øjeblik i smør. Lever og spæk hakkes og heri blandes de stegte, afkølede løg sammen med æg, mel, salt, fløde, grønne peberkorn og ingefær. Farsen røres godt igennem og smages til med salt.

En form beklædes med tynde spækskiver og farsen hældes i formen.

Bages i ovnen i vandbad ved 175 grader i ca. 1 time.

Spise med Mormor