tirsdag

Jule Macarons

Jule macarons med jordbær- eller hindbærmarmelade er fantastiske på julens kage- og konfektborde. Chefkonditor på Laduree i London, Philippe Andrieu er mester for denne dejlige opskrift på macarons.

Der bliver mindst 30 kager af portionen.

JULE MACARONS

480 g flormelis
280 g fintmalede mandler (mandelmel)
7 æggehvider
2-3 dråber rød frugtfarve
1-2 glas god jordbær- eller hindbærmarmelade

Flormelis, mandelmel og hele mandler kommes i en foodprocessor, som skal køre til hele blandingen er fuldstændig fin. Det hele hældes gennem en finmasket sigte. Æggehviderne piskes stive og tilsættes frugtfarve, medens der piskes. Sukker/mandelmassen vendes forsigtig i hviderne med en dejskraber. Det hele skal være en let og luftig masse.
Kom blandingen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt forsigtig massen ud i små prikker på en silikonemåtte. Diameteren skal være 3 cm.
Bages i ovnen ved 180 grader i 8-9 minutter med ovndøren på klem.
Løft silikonemåtten op og sprøjt et par dråber vand ind mellem bagepladen og silikonemåtten. Så er kagerne nemmere at tage afd, når de er kølet af.

Del dem på midten og fyld dem med lidt sigtet god jordbær- eller hindbærmarmelade. Lad dem hvile 24 timer i køleskabet, før de sættes på bordet. Herved bliver både smag og konsistens forbedret.

Spise med Mormor