onsdag

TUNMOUSSE

Forret i form af tunmousse var brugt for en del år siden. Nu ses tunmousse ikke meget mere på de danske middags- og frokostborde.

Faktisk en skam. Tunmousse er nem at lave og kan med fordel laves i god tid. Samtidig smager det dejligt, så her er opskriften fra en svunden tid.

Opskriften rækker til 6-8 personer.

Opskrift : Brugsen
 

TUNMOUSSE

1 ds. tun i vand
1 spsk. citronsaft
1 lille løg
100 g mayonnaise
1 dl creme friche
2 blade husblas
2 æg ( kogt 8 minutter)
1 julesalat
6-8 sorte oliven

Tun, citron, løg og mayonnaise hakkes i en blender eller food processor. Creme fraichen røres i. Husblassen udblødes i koldt vand og smeltes i vandbad. Æggene hakkes- Julesalatenskilles i blade og de inderste blade skæres i strimler.
Husblas, halvdelen af æggene og den strimlede julesalat røres i tunen. Hældes i en form eller skål og stivner i køleskabet i 3-4 timer.

Ved servering lægges bladene fra julesalatenpå et fad, tunmoussen vendes ud på fadet og der pyntes med hakkede æg og oliven. Servér groft brød eller flutes til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS