Julesalat i karry er en rigtig glimrende følgesvend til bl.a marinerede sild og kryddersild, der jo nødigt skulle mangle på julens frokostborde. Honning, julesalat og æbler gør, sammen med karry, denne salat til noget særligt.
Salaten pyntes med hasselnøddekerner.
Opskriften er til 4-6 personer
Opskrift : Brugsen
JULESALAT I KARRY
1 dl olie
1/2 spsk. karry
1 tsk. honning
3-4 julesalat
1-2 syrlige æbler
karrysauce
2 æggeblommer
1 tsk. citronsaft
1/2 tsk. salt
1/4 - 1/2 dl vand
pynt
25 g hasselnødder
Olien kommes i en gryde sammen med karry og varmes op. Tages fra varmen, tilsættes honning og afkøles.
De yderste blade på julesalaten løsnes og de inderste blade snittes fint. Æblerne skæres i terninger.
De store julesalatblade lægges på et fad, den snittede salat kommes over sammen med æblerne.
Æggeblommerne kommes i en skål og røres med citronsaft og salt. Karryolien piskes i lidt ad gangen. Vandet piskes i til konsistensen er tilpas lind. Karrysaucen hældes over grøntsagerne og nødderne hakkes og drysses over.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS