Små lune frikadeller bør ikke mangle på julefrokostbordet. De kan laves i god tid, fryses ned og tøs op i ovnen eller på panden. Da må de være optøet først.
Svendborg frikadeller er med smag af muskatnød, lækre og lige til glæde julegæsterne med.
Det nemmeste i en travl tid, vil være at købe kødet færdighakket 1 gang. Sæt frikadellerne på panden med en stor teske. Så får dellerne den helt rigtige størrelse.
Kilde : Ellis Tardini
SVENDBORG FRIKADELLER
250 g svinekød
1/2 læg
2 spsk. mel
1 æg
1 dl mælk
salt
peber
1/2 tsk. reven muskat
Lad kødet gå en gang gennem kødmaskinen. Hak løget groft og rør det i kødet sammen med resten af ingredienserne. Tilsæt mælken lidt ad gangen (farsen må ikke blive for lind). Lad den hvile i 30 minutter.
Brun rigeligt smør på en pande og sæt frikadellerne på med en stor teske. Steg dem lækre gyldne i fedtstoffet.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS