En pragtfuld og raffineret krydret, lagdelt sandwich af tørrede figenskiver med en pikant smag af fennikel. Egentlig ikke en kage i gængs forstand, men superlækker.
FIGENKAGE FRA PROVENCE
900 g tørrede figner
30 usmuttede mandler
2 tsk. tørrede fennikelfrø
laurbærblade
flydende honning
Skær fignerne ud i ringe. Læg et lag ringe i bunden af formen, en flad rund form (20 cm) foret med papir, så er den nemmere at vende ud. Drys med mandler og nogle få fennikelfrø. Læg et laurbær ovenpå. Fortsæt med at lægge lag på denne måde til alt er brugt. Skær en cirkel af pergamentpapir, der passer til formen og læg en tallerken med noget tungt på oven på det hele. Lad arrangementet stå køligt nogle dage.
Fjern så vægten og papiret og pensl overfladen med flydende honning, så den bliver skinnende.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS