Mange er gjort bekendt med havregrynskugler, i et tidligt stadie af konfektstudiet. Til alle tider har børn fået lov at være med i køkkenet, når der skulle rulle havregrynskugler.
Her er en meget hurtig og nem udgave, hvor kuglerne er rullet i henholdsvis kokosmel og flormelis.
Der bliver ca. 35 stk. af portionen.
Opskrift : Karolines Køkken
HAVREGRYNSKUGLER - DE NEMME
175 g havregryn
100 g flormelis
4 spsk. kakao
100 g blødt smør (halvdelen af smørret kan erstattes med æble- eller abrikosmarmelade)
pynt
kokosmel
flormelis
De tørre ingredienser blandes sammen i en skål og heri fordeles det bløde smør. Rør massen til den er sammenhængende. Tril små kugler og rul dem i den valgte pynt.
Kuglerne sættes tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Her kan de opbevares i ca. 4 døgn.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS