Dejlige kanelsmåkager med kardemomme eller hvis det foretrækkes ingefær eller nellike.
Det er nemme og velsmagende småkager, der kan holde sig i en kagekasse i ca. 1 uge.
Der er både gær og natron i kagerne. Natron kan efter behov skiftes ud med bagepulver.
Af portionen bliver der ca. 100 stk.
Opskrift : Karolines Køkken
SPRØDE KANELSMÅKAGER
dej
2 æg
10 g gær
125 g blødt smør
300 g sukker
300 g hvedemel
1 tsk. natron
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
Æggene røres sammen og gæren opløses heri. Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æg og gær i lidt efter lidt til blandingen er let og luftig. Bland mel, natron, kanel og kardemomme sammen. Vend det i smørblandingen, - drysset gennem en sigte.
Sæt med 2 teskeer ca. 100 toppe (ca. 1 tsk. pr. top) på plader med bagepapir. Der skal være plads omkring toppene, der flyder ud.
Kanelsmåkagerne bages øverst i ovnen ved 200 grader ca. 8 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS