Hjemmelavede pølser af alskens slags har altid hørt julen til i Danmark, især på landet, hvor man i god tid før jul slagtede gris.
Mange husker nok også Emil Fra Lønneberg og livet på Katholt. Her blev der lavet pølser og palt, skinke og ostekager og mange andre gode sager op til jul.
Mørbradpølse fra Ærø består af svinemørbrad, pakket i en fars med smag af ingefær. Pølsen spises med rugbrød, sennep og rødbeder til.
MØRBRADPØLSE FRA ÆRØ
ca. 300 g svinemørbrad
fars
750 g hakket kalve- og flæskekød
1 dl suppe eller bouillon
3 tsk. salt
1 revet løg
1/2 tsk. stødt ingefær
salt
peber
Mørbraden pudses af og spidserne skæres af den. Ingredienserne til farsen røres til en fast fars. Stik skaftet af en træske ind i mørbraden fra begge sider og fyld hullerne med fars. Derefter beklædes mørbraden udvendigt med et tyndt lag fars.
Pak mørbradspølsen ind i et stort stykke kraftigt folie, der rulles omkring den. Ikke for fast, for den udvider sig lidt under kogningen. Luk enderne meget omhyggeligt, ¨å farsen ikke løber ud. Brug evt. 2 lag folie.
Kog pølsen i letsaltet vand i 1 time og 30 minutter.
Hvis pølsen ikke skal bruges lige med det samme, kan den opbevares i fryseren.
Servér mørbradpølse fra Ærø, skåret i skiver med rugbrød, sennep og rødbeder til. Naturligvis de hjemmesyltede.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS