fredag

KRABBESALAT

Julens frokostborde udgøres traditionelt af dejlige salater og her må vi ikke glemme krabbesalat, der som her er udstyret med rød og grøn peber, blegselleri og hertil en flødesennepsdressing og pyntet med æggeblomme og trøffelskiver. Trøfler kan dog udelades.

En fornem salat, hvortil er er brugt frossen krabbekød eller krabbekød fra dåse.

Opskrift : Ellis Tardini

KRABBESALAT

200 g krabbekød (frossen eller fra dåse)
200 g blegselleri
1 rød peber
1 grøn peber

dressing

2 spsk. fløde
150 g mayonnaise
2 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep
salt
peber

1 salathoved
2 hårdkogte æg
4 trøffelskiver (kan udelades)

Pil krabbekødet rent og fjern alle flipstiverne. Skær toppen af blegsellerien, rens stænglerne og skær dem i strimler. Rød og grøn peber skæres ligeledes i tynde strimler. Bland grøntsagerne med krabbekødet.

Rør mayonnaisen med fløde og citronsaft. Smag dressingen til med sennep, salt og peber. Hæld den over krabbekødet.

Læg salatbladene i en flad skål og øs krabbesalaten over. Del æggene, tag blommen ud og hak den groft.

Sæt krabbesalaten på julebordet i en fin skål, pynt salaten med hakket æggeblomme og evt. tynde trøffelskiver.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS