Orangegelé, let og frisk juledessert, pyntet med flødeskum eller som garniture til fjerkræ som and, gås og kalkun.
Rækker til 4 personer
Opskrift : Ellis Tardini
ORANGEGELÉ
4 blodappelsiner
1 1/4 liter rødvin
40 g sukker
1 brev vaniljesukker
saft af 2 citroner
7 blade husblas
4 spsk. vand
2 1/2 dl piskefløde
16 cocktailbær
Husblassen lægges i blød i koldt vand.
Skæret lille låg f appelsinerne. Udhul dem forsigtigt med en grapefrugtkniv eller lille ske. Pres frugtkødet gennem en sigte og bland det med saften med sukker, rødvin, vaniljesukker, og citronsaft. Smag den til.
Knug den udblødte husblas og smelt den i det vand, der hænger ved. Lad det afkøle lidt og bland det derefter i saften. Fyld saften i de udhulede appelsinskaller og sæt dem i køleskabet til geléen er stivnet.
Ved servering deles hver appelsin i både med en skarp kniv, der er dyppet i varmt vand. Pynt med flødeskum og cocktailbær.
Til garniture undlades flødeskum og cocktailbær.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS