Julesmåkager, af den gammeldags slags, kan vi slet ikke få for mange opskrifter af her hen under jul.
Disse dejlige mørdejshjerter med kanel er rigtig dejlige at have i kagekassen.
Der bliver ca. 40 stk. af portionen.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
KANELHJERTER
dej
200 g mel
4 tsk. melis
1/2 tsk. bagepulver
150 g smør eller margarine
3 bitre mandler
10 søde mandler
1/2 æg
til pensling
sammenpisket æg
kanelsukker af
8-9 tsk. melis
2 tsk. stødt kanel
mandler
Bland mel, sukker og bagepulver. Huk smørret i blandingen. Tilsæt de fintrevne eller fintmalede bitre og søde mandler og herefter det halve æg. Ælt dejen sammen og lad den stå koldt i mindst en time.
Rul dejen ud i 1/2 - 3/4 cm tykkelse og udstik kager med en hjerteformet kageudstikker. Anbring hjerterne på en smurt bageplade, pensl med sammenpisket æg, drys med kanelsukker og groft hakket mandel.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Lad hjerterne køle af på en bagerist, før de lægges i kagekasse.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS