Pragtfulde blomme i madeira af marcipan og blomme og til sidst dyppet i chokolade, er en lækkerbid til en god kop julekaffe.
Blommerne kan gøres klar fra 2 dage til 4 uger før brug. - Jo længere trækketid, - jo bedre.
Opskrift : Hindsgavl Slot
BLOMME I MADEIRA
1/2 kg gode, faste blommer
300 g sukker
1/2 dl vand
2 dl madeira
1/2 spsk. atamon
Blommerne halveres og skæres i mindre stykker, stenene fjernes. Sukker og vand koges op. Madeira og atamon tilsættes sukkerlagen og hældes over blommerne. Stilles i syltetøjsglas ind til brug.
Marcipanen rulles ud på et bord, drysset med flormelis. Derefter udstikkes runde former med et glas. En skefuld blomme i madeira anbringes på hver. Fold sammen så det ligner en halvmåne. Tryk kanten godt sammen. Dyp i chokolade.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS