Små tapas med røkelaks og rødløkskrem ( røget laks og rødløgscreme ) er velegnet såvel på julefrokostbordet som på bordet i nytåret.
Opskriften er norsk og lanceret af det norske firma Lofotenprodukt A/S. Firmaet leverer en forrygende røget laks på det norske marked af opdrættede laks.
Opskriften er til 4 personer
RØKELAKS OG RØDLØKSKREM PÅ TOAST
100 g røget laks
1 dl creme fraiche
1 1/2 rødløg
citron
salt
peber
evt. finthakket purløg
baguette
olivenolie
Skær røget laks og rødløg i små tern. Bland med creme fraiche og smag til med salt, peber og citron.
Skær baguetterne i tynde skiver og læg dem på bradepanden. Hæld olivenolie over og bag dem sprøde og gyldne i ovnen ved 180 - 200 grader i ca. 8 - 10 minutter.
Læg cremen på toasten lige før servering og pynt evt. med finthakket purløg.
Spise med Mormor