tirsdag

Appelsin Snokager - uden bagning

Appelsin snokager serveres i julemåneden, kogt i fedtstof og vendt i en blanding af sukker og reven appelsinskal.

Der bliver 24 stk. af portionen

APPELSIN SNOKAGER - UDEN BAGNING

1/4 dl vand
2 1/2 dl mælk
25 g gær
100 g mel
50 g smør eller mgr.
50 g sukker
1 æg
1 tsk. salt
300 g mel

fedtstof til kogning

100 g sukker
1 spsk. reven appelsinskal

Mælk og vand lunes, gæren røres ud i blandingen og tilsættes 100 g mel.
Stilles til hævning i 30 minutter.
Smør og sukker røres hvidt, blandes med æg og salt og tilsættes den hævede dej. Resten af melet æltes i. Dejen æltes godt igennem og deles i 24 stykker. Hvert stykke trilles til en ca. 25 cm lang stang, der foldes midtover og snoes tæt.
Efterhæver ca. 15 minutter.
Kagerne koges gyldentbrune i varmt fedtstof og drypper af på køkkenrulle.

Appelsin snokager uden bagning serveres, vendt i en blanding af sukker og reven appelsinskal.

Spise med Mormor