Sneboller, endnu en fin decemberspise, når der skal hygges i december. Sneboller er tilberedt af vandbakkelsdej med kartoffelmel, kogt i fedt eller olie og serveret, drysset med flormelis.
Der bliver 15 stk. af portionen
SNEBOLLER - UDEN BAGNING
65 g smør eller mgr.
65 g mel
65 g kartoffelmel
2 1/2 dl vand
3 æg
fedtstof til kogning
flormelis til drys
Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt vandet og når opbagningen slipper skeen, tages gryden fra ilden.
Æggene piskes let sammen og røres i lidt ad gangen. Rør dejen godt igennem.
Afsæt med en spiseske boller. Kog dem i det varme fedtstof til de er lysebrune og dryp dem af på køkkenrulle.
Svinefedt eller olie anvendes til kogning. Fedtstoffet skal ha' den rette temperatur fra starte. Prøv tændstikprøven. - Fedtstoffet varmes op
Sneboller - uden bagning serveres, drysset med flormelis til en god kop kaffe,
Spise med Mormor