Vildand med letristede valnøddekerner, ristede pigeonæbler med dadler og honningrørte tyttebær er skøn decembermad og et godt alternativ til den traditionelle juleand.
VILDAND TIL TO
1 gråand ca. 700 g
suppevisk
4 rødvinssvesker
salt
peber
Flæk anden vandret, så brystfileterne bliver siddende på deres del af skroget. Hak den anden del af skroget i stykker, brun i en gryde og kog 1 time i vand, der dækker, tilsat suppevisk. Si og kog suppen godt ind med ca. 4 rødvinssvesker og blend saucen. Krydr det hele andebryst med salt og peber, brun på en pande og ovnsteg ved 200 grader ca. 20 minutter.
Kog saucen på skroget dagen før brug. Det gør det hele noget nemmere.
Rødvinssvesker : Kog 2 dl rødvin med 1 dl vand, 1 dl mørk rørsukker, 10 nelliker, 2 kanelstænger og frø af 20 grønne kardemomme. Tilsæt 20 svesker, kog 10 minutter uden låg og lad det hele trække mindst et døgn, - gerne en uge.
Tilbehør
12 valnøddekerner, ristes let i smør på en pande
2 -3 pigeonæbler, skåret i både krydres med lidt sukker, ristes i smør og blandes med et par strimlede dadler
Honningrørte tyttebær ( Se opskrift på ristet rødkål)
Noget om Mad