Gås hører juletiden til. Ikke nødvendigvis kun som gåsesteg juleaften. Her er en spændende gåsecassoulet med lam og chilipølser. En lækker sag til decemberkomsammen og så har den fordelen ved at blive lavet dagen i forvejen, - den smager nemlig allerbedst næste dag.
Opskrift til 10 personer
GÅSECASSOULET
1 stor gås 5-6 kg
2 kg lammekølle eller bov
1 kg løg, halveret og skåret i skiver
6 hvidløg
1 liter blommechutney
1/2 dl tomatpuré
1 liter fond (kogt på skroget, lammeben og urter)
1 kg hvide bønner (lægges i blød 23 timer)
1 kg friske tomater, skåret i både
1 kg chilipølse
salt
peber
Skær kødet fra gåseskroget og lammekødet fra benene. Kødet skæres nu i store tern og brunes i en stor gryde. I fedtet fra gåsekødet sauteres nu løg og hvidløg. Kødet lægges tilbage i gryden og chutney, tomatpuré og fond tilsættes.Det hele simrer en lille times tid til kødet er mørt.
De udblødte bønner gives et opkog i vand. Vandet hældes fra og bønnerne kommes i gåsegryden. Kog det hele ved svag varme 1 - 1 1/2 time. Herefter tilsættes tomaterne og chilipølserne. Cassouletten simrer i yderligere 10 minutter.
Gåsecassoulet med lam og chilipølser serveres med et godt brød og blommechutney samt et godt glas kraftig rød vin til. Øl er også godt til.