Til julens kagebord er denne overdådige julelagkage, kreeret af selveste Gert Sørensen, tidligere chefkonditor i Tivoli og restauratør på Brødremenighedens hotel i Christiansfeld, en fuldtræffer.
Vel tager det da noget tid med en sådan frembringelse, men den er det hele værd. Lagkagen kan laves på færdigkøbte chokoladelagkagebunde, det reducerer tilberedningstiden.
CHRISTIANFELDER-JULELAGKAGE
3 chokolade lagkagebunde
chokoladeganache af piskefløde og mørk chokolade
ananas og pærer i grand marnier, hakket i småstykker
kagecreme, smagt til med revet appelsinskal
Start med at koge piskefløde op med hakket mørk chokolade og køl det af. Lige inden det stivner, lægges det på lagkagebunden.
På den nederste bund lægges et lag chokoladeganache. Andet lag består af ananas og pærer,sat i blød natten over i Grand Marnier og hakket i små stykker. Ovenpå frugten et lag lagkagecreme, smagt til med revet appelsinskal. Læg den 3. lagkagebund over.
Sæt lagkagen i køleskabet til næste dag, overtræk den med marcipan, rullet ud på flormelis. Pynt med figurer af chokolade og marcipan.
Spise med Mormor