tirsdag

Krydrede Ribben

Krydrede ribben til julefrokostbordet er det dejligste bud på en fornyelse af den traditionelle julemad, men ikke mere, end frokosten bliver som den plejer, bare på en ny måde.

KRYDREDE RIBBEN

Ribbenstykkerne steges dagen før og skæres ud og varmes i ovnen.

1 stykke stegeflæsk, ca. 1 1/2 kg

marinade
4 spsk.vineddike
1/2 dl olie
1 dl vand
1 1/2 dl tomatketchup
2 spsk. worchestershiresauce
1 fed hvidløg
2 tsk. mørk farin
2 spsk. sennep
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. paprika
1 tsk. chilipulver
1/2 tsk. nelliker
1 laurbærblad
1 tsk. salt
1 tsk. peber

Bland alle ingredienserne til marinaden i en gryde, knus hvidløgsfedet og laurbærbladet. Kog marinaden til den tykner.
Pensl ribbenstykket godt på begge sider med marinaden og steg det i ovnen ved 225 grader i 1/2 - 1 time, alt efter tykkelse. Vend stykket undervejs.
Skær stykket ud langs benene og pensl med resten af marinaden. Sæt ribbenene under grillen eller i ovnen ved 275 grader i få minutter til de er sprøde.

Spise med Mormor