søndag

Abrikoser i spiritus

Abrikoser i spiritus smager fantastisk som ledsager til is eller kage. Det er en skøn gave til værtinden i december og bør pakkes smukt ind til formålet.

ABRIKOSER I VODKA

1 ps. tørrede abrikoser (227 g)
2 dl hvidvin
1 lille stk. hel kanel
1 strimmel lime- eller appelsinskal
200 g sukker
3 1/2 dl vodka

Abrikoserne lægges i blød i vodka et døgn. De vendes rundt nogle gange undervejs. Kom det hele i en kasserolle, tilsæt sukker, kanel og skal. Bring blandingen langsomt i kog. Rør forsigtigt og lad abrikoserne småkoge i den lage, der danner sig. 8 - 10 minutter. Lad det blive helt koldt og hæld i en skål. Vodka hældes over og abrikoserne trækker i mindst 8 dage. Læg abrikoserne i et bredt glas med låg, si væden igennem et kaffefilter, hæld den over abrikoserne, læg låg på og luk.

Noget om Mad