Gaver ved juletide, lavet i køkkenet, lader sig nemt lave færdig i god tid. Så kan man jo også gøre noget ekstra ud af indpakningen.
Ost i glas er både spændende og lækker. Holdbarheden i køleskab er mindst 1 måned.
OST I GLAS
15 stk. mini Babybel-oste (3 net)
2 spsk. sorte peberkorn
2 spsk. hvide peberkorn
2 spsk. gule sennepsfrø
3 - 4 laurbærblade
1-2 friske chilipebre eller 4 - 6 tørrede
vindruekerneolie
Træk vokshinden af ostene og læg dem i et pænt glas. Knud de 2 slags peberkorn let i en morter. Flæk chilierne og lad kernerne sidde. Kom peber, chili, sennepsfrø og laurbærblade ned til ostene og hæld olie over til det dækker.
Luk glasset, ryst det så krydderierne fordeler sig og stil det koldt.
Ost i glas skal trække en uges tid og er så klar til at spise.
Dryp osten af på køkkenpapir og servér den med brød til.
Noget om Mad