Valnøddemousse til julens kaffebord eller som dessert er noget af det lækreste, der tænkes kan.
VALNØDDEMOUSSE
20 g mandelmasse
40 g sukker
1 øggehvide
1/4 liter piskefløde, pisket til skum
3 blade husblas
50 g sukker
60 g knuste valnødder
pynt
halve valnødder, dyppet i smeltet abrikosmarmelade
smeltet chokolade
En makronbund laves ved at blande mandelmasse, sukker og æggehvide i en gryde. Blandingen opvarmes godt og tages af varmen. Makronmassen udstryges på bagepapir med en diameter som en underkop, ca. 18 cm. Bages ved 170 grader til den er gylden.
Sukkeret koges sammen med lidt vand til en flydende karamelmasse, som afkøles. Husblassen smeltes og vendes forsigtigt i flødeskummet sammen med den kolde karamelmasse og halvdelen af de knuste valnødder. Moussen lægges på makronbunden og stryges op med en paletkniv. Læg resten af valnødderne op ad kanten. Halve valnødder, dyppet i smeltet abrikosmarmelade kan lægges på som pynt, sammen med smeltet marmelade.
Noget om Mad