Fransk citrontærte, som afslutning på en god middag i december eller en af juledagene, er fantastisk. Et glas halvtør, mousserende hvidvin er raffineret til.
FRANSK CITRONTÆRTE
dej
150 g mel
150 g smør
1 spsk. sukker
2 spsk. vand
fyld
3 usprøjtede citroner
3 æg
125 g sukker
1 dl piskefløde
Bland mel og sukker, smuldr det kolde smør i til det er grynet. Saml dejen med vand, ælt ikke. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet en times tid.
Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform, 24 cm i diameter. Lad dejen hvile køligt en halv time. Sæt tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Køl bunden af.
Riv og pres citronerne. Pisk æg og sukker, tilsæt citronsaft, skal og fløde. Hæld fyldet i tærtebunden og bag den, til fyldet er stivnet og har fået en pæn gylden farve. Ca. 15 minutter.
Et glas halvtør, mousserende hvidvin er raffineret til.
Spise med Mormor