Svenske æbler i aftenerne op til jul, er forrygende at hygge sig med. Der er noget vanvittig julet ved bagte æbler, især hvis der tillige er ild i pejsen og hjemmet er julepyntet.
Opskriften er svensk og beregnet til 4-6 personer. De fleste æblesorter er velegnede.
SVENSKE ÆBLER
8 syrlige æbler
100 g valnøddekerner
1 spsk. honning
2 tsk. stødt kanel
50 g smør
Skræl æblerne og skær en skive af ved stilkenden. Det skal bruges som låg.
Udstik forsigtigt kernehuset, uden der går hul i bunden. Eller falder fyldet ud. Hak valnødderne og bland dem med honning, kanel og smeltet smør. Smør et ovnfast fad og stil øblerne heri. Fordel fyldet i æblerne og læg låg på. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Der kan også anvendes hasselnødder og mandler i stedet for valnødder.
Servér svenske æbler med iskoldt flødeskum.
Noget om Mad