Skøn gammeldags plumkage, bagt som pund til pund kage. Den holder sig saftig et stykke tid.
Den ideelle værtindegave i december. Det vil være fornuftigt, at bage en kage til sig selv, når man nu alligevel er igang.
GAMMELDAGS PLUMKAGE
259 g blødt smør eller plantemgr.
250 g sukker
250 g æg (4 stk.)
250 g mel
250 g fyld, blanding af :
rosiner
korender
hakkede valnødder
hakket sukat
hakket pomeransskal
hakkede cocktailbær
form til bagning : 1 1/2 liter
Smør og sukker piskes cremet, æggene tilsættes et ad gangen. Rør godt mellem hvert. Tag 1 spsk. mel fra og bland det i fyldet. Rør resten af melet i dejen, vend fyldet i. Smør en sandkageform, med mgr. og påsæt herefter tilklippet bagepapir. Pensl bagepapiret med smeltet smør, sæt formen i køleskabet til smørret er stivnet.
Fyld dejen i formen. Bag kagen i ca. 1 1/2 time ved 170 - 175 grader.
Kagen skal blive kold i formen på en bagerist før den vendes ud.
Spise med Mormor