torsdag

Grovbrød med dadler

Usædvanlig lækkert brød at skære af i juledagene, et brød med en fin aroma og svag sødme. Grovbrød med dadler kan skæres i tynde skiver uden at smuldre, lækkert til julemorgenbordet, frokosten og når der trænges til et godt stykke brød med ost, pølse eller en hjemmelavet julemarmelade.



Der bliver 2 brød af portionen

GROVBRØD MED DADLER

200 g tørrede dadler
2 dl kogende vand
1/2 dl høefrø
100 g pecan- eller valnøddekerner
1/2 dl olie
50 g gær
3 dl mælk
250 g grahamsmel
250 g groft rugmel
1 tsk. salt
ca. 350 g hvedemel
smør eller mgr. til pensling

Overhæld dadlerne i enskål med kogende vand og lad det stå tildækket natten over. Bland hørfrø, nøddekerner og olie i daddelblandingen. Rør gæren glat med lun mælk og rør væden i daddelblandingen. Tilsæt grahamsmel, rugmel og salt. Tilsæt så meget mel dejen kan ta og ælt. Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde i 1 1/2 time. Ælt dejen let igennem, del den i 2 portioner og pres dejen godt ned i 2 smurte forme. Dejen skal fylde 3/4 op i formen. Dæk formene med fugtige viskestykker og lad hæve 1-1 1/2 time til dejen står op til kanten.
Bages ved 175 grader i ca. 1 time. Pensl brødene med smeltet smør halvvejs i bagningen.

Noget om Mad