søndag

Risengrynis med safran og frugt med frost

Risengrød er nærmest obligatorisk til jul. Gem lidt af grøden til denne skønne juleis, som kan fryses.
Put gerne en hel mandel i isen.

Opskriften er til 10 personer


RISENGRYNIS MED SAFRAN OG FRUGT MED FROST

Grød1 1/2 dl grødris
3 dl vand

1 spsk. smør
7 dl sødmælk
1 vaniljestang
Sukkerlage og frugt
1 dl sukker (+ 2 dl sukker til dekoration)

2 dl vand
valgfrie frugter og bær

Is2 blade husblas
7 æggeblommer
2 dl sukker
0,5 l piskefløde
0,5 dl sødmælk
1 nip safran
0,5 dl honning

Bring ris, vand og smør i kog i en tykbundet kasserolle. Lad det småkoge i 10 minutter. Del vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med stangen og mælken. Lad det simre langsomt, til det danner en tyk grød. Køl grøden af.

Bring sukker og vand i kog, og køl lagen af bagefter. Dyp bær og frugt i lagen, og vend dem derefter i sukker. Lad dem tørre på en rist eller et stykke bagepapir.

Læg husblassen i blød. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende i en skål. Bring fløde, mælk, safran og honning i kog, og skru lidt ned for blusset. Hæld blandingen op i skålen med sukker og æggeblommer, og rør det hele sammen. Tryk væden af husblassen, og rør gelatinen ud i blandingen. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm den forsigtigt op under omrøring – sørg for, at varmen ikke overstiger 85 grader. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt grøden. Hæld ismassen op i en form og stil den i fryseren.

Tag isen ud af fryseren i god til før servering (10-15 min.), og vend den ud på et flot fad. Pynt med ’frostet’ frugt.

Kilde : Politiken