søndag

Juleskinke med husets sennep

Til et rigtig svensk julebord hører juleskinke. Den tager noget tid at fremstille og vil man spare lidt på tiden, kan anvendes en grov sennep i stedet for.

Opskriften er til 10 personer


JULESKINKE MED HUSETS SENNEP

Skinke1 letrøget juleskinke på ca. 3 kg.
2 flasker mørk øl

4 laurbærblade
10 hvide peberkorn
10 sorte peberkorn
10 hele allehånde
1 løg

Sennep50 g sennepsfrø

1/2 dl vand
4 spsk. sukker
1 tsk. groftmalet hvid peber
1 tsk. salt
2 tsk. eddike

Marinade til skinken

1 1/2 dl sennep
2 æggeblommer

Læg skinken i en stor gryde, og hæld øl og vand på, til det dækker. Tilsæt laurbærblade peberkorn, allehånde og løg. Lad den simre under låg i 45-60 minutter per kilo skinke.
Brug et stegetermometer. Skinken er færdig, når temperaturen er på 70 grader.

Lad skinken køle af i lagen. Den er nu klar til at blive grillet i ovnen.

Stød sennepsfrøene i en morter, og tilsæt vandet lidt efter lidt, så det danner en tyk sennepsgrød.
Rør det sammen med sukker, hvid peber, salt og eddike.

Varm ovnen op til 220 grader. Rør senneppen godt sammen med æggeblommerne.

Tag skinken op af lagen, og tør den ren for urenheder. Bred sennepsblandingen ud på overfladen, og stil den under ovnens grill i 10 min., til den har fået en smuk gylden farve.

Kilde : Politiken

Spise med Mormor