Svineskank med dadler har kongeligt ophav, idet svineskank med dadler er skabt af prins Henrik. Det noget specielle ved svineskank med dadler er, at den faktisk er meget billig at fremstille. En dejlig ret, serveret på en decemberdag med et godt glas vin til.
Prinsen selv har flere gange serveret retten under navnet Constantinois.
Opskriften er beregnet til 4 personer
SVINESKANK MED DADLER
2 svineskanke
2 spsk. hvedemel
olivenolie
2 store løg, grofthakket
4 store fed hvidløg, grofthakket
40 hele peberkorn
1 spsk. korianderfrø
4 laurbærblade
1 liter mandarinsaft
Svineskankene udvandes i koldt vand et døgn. Kødet tages op og tørres godt i et klæde. Skankerne vendes i hvedemel og brunes godt i lidt af olien olien. Tag kødet op og svits løgene i resten af fedtstoffet. Tilsæt hele peberkorn, koriander og laurbærblade og kom skankerne tilbage i gryden. Drys salt og paprika over og hæld mandarinsaften over så den dækker 3/4 af skankerne. Tilsæt 1/3 af dadlerne og lad kødet simre mørt, ca. 1 1/2 time på lavt blus. Resten af dadlerne tilsættes 15 minutter før retten er færdig.
Servér svineskank med dadler sammen med nudler.
Spise og Rejse