søndag

Farmors Pariserbrosten

Farmors pariserbrosten, overtrukket med hvid glasur er dejlige på julens og decembers kageborde. Opskriften på farmors pariserbrosten er en gammel herregårdsopskrift og kagerne er ganske vidunderlige.


FARMORS PARISERBROSTEN

65 g smør
500 g honning
500 g melis
875 g mel
2 hele æg
4 æggeblommer
1/2 pomeransskal
revet skal af 1 citron
1 1/2 tsk. natron opløst i varmt vand
250 g groft hakkede mandler
1 spsk. stødt kanel
1/2 spsk. stødt kardemomme
1/2 spsk. stødte nelliker
lidt finthakket sukat

glasur
4 æggehvider
500 g flormelis
1 lille tsk. eddike

Smør og sukker røres hvidt. De 2 hele æg og de 4 æggeblommer røres i et ad gangen. Natron tilsættes sammen med honning og mel og de øvrige ingredienser røres i.
Dejen står tildækket til næste dag, rulles i pølser og skæres ud i stykker på størrelse med en 1-krone og rulles i hånden.
Bages ved jævn varme, ca. 170 grader indtil de er lysebrune. Afkøles og overtrækkes med et tyndt lag glasur.