Engelsk mincepie er traditionel i den engelske jul og da engelsk mincepie er bedst, når den er lagret lidt, laves den i god tid, før den skal anvendes.
Mincepie anvendes som tarteletfyld eller indbagt i butterdej på forskellig vis.
ENGELSK MINCEPIE
1/2 kg korender
1/2 kg rosiner
185 g sukat
185 g syltede appelsinskaller
125 g kandiserede citronskaller
1/2 kg oksetalg
750 g æbler
250 g finthakket råt oksekød
skallen af 2 citroner
1 spsk. kanel
1 tsk nelliker
250 g farin
1 pægl cognac
1 pægl rom
Alt hakkes meget fint og kommes på krukke. Overhældes med 1 pægl cognac og 1 pægl rom.
Engelsk mincepie er bedst, når den er lagret en tid. Anvendes til tarteletfyld og indbagt i butterdej.
Tarteletforme beklædes med butterdej og der fyldes en dessertskefuld mincemasse deri. Lukkes med et låg af et tyndt lag butterdej og pensles med et sammenpisket æg. Bages i en god varm ovn i ca. 20-25 minutter.