tirsdag

Stegt fasan med brøndkarse

Stegt fasan med brøndkarse, serveret med hvide kartofler, sauce og ribsgelé er en dejlig ret på bordet en af juledagene eller stegt fasan med brøndkarse gør det ud som en hyggemiddag i december.

Opskriften er beregnet til 6 personer.

STEGT FASAN MED BRØNDKARSE

3 fasaner
2 gulerødder
3 porrer
salt
peber
ribsgelé
4 bundter brøndkarse

Brystet med brystbenet, skæres fra. Lår, vinger og ryg brunes i smør og efter 1/2 time tages lårene fra. Resten spædes med vand og koges ind med gulerødder og porrer til en fond. Dette kan gøres dagen i forvejen. Brystet på brystbenet brunes omhyggeligt i smør, spædes med fonden af og til under stegningen. Stegetiden er højest 1/2 time. Krydres med salt og peber. Resten af fonden tilsættes fløde, jævnes og smages til med ribsgelé, salt og peber.

Stegt fasan med brøndkarse serveres med lår og bryst, portionsanrettet, sammen med hvide kartofler, sauce, ribsgelé og masser af brøndkarse.

Spise med Mormor