fredag

Oksespidsbryst med kommen

Oksespidsbryst med kommen, kogt efter alle kunstens regler og serveret i tynde skiver med friskhøvlet peberrod, er et fantastisk godt supplement til de mange fede sager på julefrokostbordet. Til oksespidsbryst er det nu også dejligt med en hjemmelavet peberrodssalat.

Bestil et stykke sprængt oksespidsbryst hos slagteren i god tid


OKSESPIDSBRYST MED KOMMEN

1 kg sprængt oksespidsbryst
2 løg
4-5 fed hvidløg
1 spsk. kommen
1 spsk. koriander
oksebouillon

Finpuds kødet og kog det i oksebouillon, der lige dækker. Tilsæt grofthakket løg, hvidløg, kommen og koriander.
Det hele koges under låg ved svag varme 1-2 timer, - lige indtil kødet er meget mørt og lad det stå og trække i kogelagen natten over i køleskabet.

Servér oksespidsbryst med kommen på julefrokostbordet med høvlet peberrod og en god peberrodssalat.

Noget om Mad