KASTANJE MONT BLANC
kagebund
300 g kastanjer
60 g flormelis
2 - 3 spsk. piskefløde, pisket til skum
1 spsk. rom
kakaopulver
top
2 dl piskefløde
80 g mørk chokolade
2 - 3 spsk. piskefløde
2 spsk. finthakkede hasselnøddekerner
Lav et kryds i den spidse ende af kastanjerne med en skarp kniv og læg dem i bundem af bradepanden med lidt vand. Bag dem i 15 minutter ved 160 grader. Læg kastanjerne i et fugtigt klæde og pil dem. Kog kastanjerne i en gryde vand i 20 - 30 minutter. Hæld vandet fra og blend dem godt.
Kastanjemassen røres blødt med flormelis, piskefløde og rom.
Drys en bageplade med bagepapir med kakao og smør massen på i et tykt lag. (1 1/2 cm).
Massen stikkes ud til runde kager med et glas og lægges på en tallerken. Læg en stor klat flødeskum på hver kage og form skummet til et lille bjerg. med bagsiden af en ske. Køl kagerne af i køleskabet en times tid.
Smelt chokoladen i en lille gryde, rør piskefløde i og køl det af. Hæld massen over flødeskumsbjergene, så det løber ned ad bjerget og slut af med lidt finthakket hasselnøddekerner rundt om bjergene.
En perfekt afslutning på en dejlig middag, gør kastanje Mont Blanc til en ganske særlig dessert i julemåneden.
Spise og Rejse