lørdag

Lakeret and med figner og rosiner

Lakeret and med figner og rosiner, serveres med hvide kartofler eller et godt brød, sauce og portvinsfrugter til er et godt bud på en anderledes juleand.


Opskriften er til 4 personer

LAKERET AND MED FIGNER OG ROSINER


2 ænder a ca. 11/2 -2 kg
groft salt

pensling og sauce
6 spsk. honning
2 dl kogende vand
2 dl sød chili-sauce
4 spsk. sojasauce, Kikkoman
4 spsk. vineddike

Halver ænderne på langs og gnid dem med salt. Læg dem, med snitfladerne nedad i en bradepande og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 1 time. Fjern jævnligt afsmeltes fedt fra bradepanden.
Dæmp varmentil 175 grader, pensl ænderne med den sammenrørte sauce og steg videre i 20-30 minutter. Pensl 2-3 gange mere undervejs og hæld tilsidst resten af saucen over ænderne.
Tag ænderne op og kog panden af med lidt kogende vand. Si og smag til med lagen fra frugttilbehøret.

ROSINER OG KORENDER I PORTVIN

Overhæld rosiner og korender med portvin. Lad dem trække et par dage i køleskabet, overdækket.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIGNER I PORTVIN

4-6 friske eller 8-12 tørrede figner
portvin

Prik fignerne tæt med en nål. Læg frugterne i et glas og dæk dem med portvin. Lad trække 1 døgn i køleskab.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Servér lakeret and med figner og rosiner sammen med kartofler eller brød, sauce og en god rødvin.