Denne gamle egnsopskrift tager lidt tid at fremstille, men så har man også en fantastisk og dejlig kage. Især omkring juletid, er Varde fyrkage dukket op på egnens kaffeborde.
Kagen, der er meget holdbar og lækker p.g.a. de mange æg, serveres i meget tynde skiver og omkring juletid kan kagen den dag i dag fås hos Hjemmebageriet / Café Kræmmerhuset, Kræmmergade i Varde.
VARDE FYRKAGE
1/4 kg margarine
1/4 kg melis
8 æg
1/4 kg mel
flormelisglasur
kulørte sukkerkugler
Dejen røres sammen ligesom en sandkagedej og en springform smøres og drysses med rasp. Et tyndt lag dej smøres henover bunden af formen, som sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader og bages lysebrun. Tag formen ud af ovnen og smør endnu et lag dej ud over den bagte overflade. Sæt nu kagen i ovnen igen, denne gang i vandbad til overfladen er bagt gylden. Således fortsættes der med at smøre lag på lag ud, der bages mellem hvert lag og dejen er brugt op.
Afkøl kagen lidt, tag den ud af formen og glaser den med et lag flormelisglasur. Til sidst drysses med kulørt pyntesukker.
Servér nu en glad kop kaffe og byd tynde skiver af Varde fyrkage til.
Spise med Mormor
Noget om Mad