onsdag

JULEBRØD

Et rigtig godt julebrød til juledagene må vi ha' bagt til jul. Der bliver 2 stk. af portionen.
De dejlige brød er bagt med fuldkornshvedemel og hvidtøl.

Opskrift : Amo

JULEBRØD

500 g hvedemel
150 fuldkornshvedemel
ca. 2 dl vand
1/2 flaske hvidtøl
25 g gær
20 g smør eller margarine
1 tsk. salt

Hvidtøllet opvarmes til 37 grader og gæren opløses heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet. Hæver tildækket på et lunt sted i 1 time. Slå dejen ned og form den til en kugle.
Tag lidt dej fra, svarende til en stor bolle og skær to juletræer ud til pynt på brødene.
Resten af dejen deles i to lige store kugler, der hviler i 10 minutter. Kuglerne formes til to store runde brød, som juletræerne limes på med lidt æg. Pensl brødene med vand og lad dem efterhæve, lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
Brødene ridses med 8 snit og bages i en 250 graders forvarmet ovn, der straks skrues ned til 220 grader i ca. 25 - 30 minutter.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS