Ingen julefrokost uden ost. Ost er den traditionelle måde at slutte et julefrokostbord af med og ost er meget og mere end skiver af en god fuldfed ost.
Spændende på julens frokostbord er disse ostekugler på pind, bestående af revet ost og smør, der trilles til kugler og vendes i revet, gyldentristet rugbrød og sættes på små cocktailpinde eller tandstikkere sammen med et lille stykke ananas.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1939.
OSTEKUGLER PÅ PIND
50 g revet ost
50 g smør
50 g revet rugbrød
syltet ananas, skåret i små stykker
Den revne ost og smørret røres til en blød masse, der trilles til små kugler. Kuglerne vendes i gyldentristet, revet rugbrød og sættes på små cocktailpinde eller tandstikkere sammen med et lille stykke ananas.
Rugbrødet ristet sprødt og gyldent på en tør pande ved svag varme. Rør uafbrudt i massen.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS