Skønne, skønne marcipankugler med Kahlua, cognac eller whisky og fyldt med en vidunderlig kaffekaramel. Kuglerne dyppes til sidst i chokolade og pyntes med mandelflager.
Opskrift : Dr. Oetker Der bliver 16-18 stk. af portionen
MARCIPANKUGLER MED KAFFEKARAMEL
1/2 dl kaffe
50 g sukker
50 g chokolade
250 g marcipan
1/4 dl Kahlua, cognac eller whisky
100 g lys chokolade
pynt
50 g mandelflager
Kog kaffe og sukker i en gryde i 3-4 minutter. Afkøl siruppen en smule og smelt chokoladen i den lune sirup. Sæt kaffekaramellen i køleskabet til den er helt fast.
Bland marcipanen med Kahlua, cognac eller whisky og del den i 16 lige store stykker. Tryk en fordybning i hvert stykke og fyld det med kaffekaramel. Pak marcipanen omkring fyldet og tril til kugler.
Smelt chokoladen over et vandbad. Læg marcipankuglerne på en gaffel, en ad gangen, og dyp dem i chokoladen. Pynt herefter kuglerne med mandelflager inden chokoladen smelter.
Konfekten opbevares i tætlukkende beholder i køleskabet.
Noget om Mad
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS