Det er tilsætningen af kanel, nelliker og dadler, som gør denne brownies speciel julet, men kagen kan selvfølgelig nydes året rundt. Serveres gerne med flødeskum til.
Der bliver 12 - 18 stykker af kagen.
Godt i en travl juletid, idet både kage og dadler kan tilberedes et par dage forinden.
Kilde : Marie Larsen / ARLA
JULEKRYDREDE BROWNIES MED CITRONKOGTE DADLER OG FLØDESKUM
dej brownies
175 g smør
200 g mørk chokolade
175 g sukker (ca. 2 dl)
3 æg
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
1 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt nellike
dadler
2 dl vand
3/4 dl sukker
saften af 1 citron
24 dadler
1 1/2 dl piskefløde
Smørret smeltes i en gryde. Chokoladen brækkes i mindre stykker, gryden tages fra varmen og chokoladen kommes i. Lad den smelte, før der røres rundt. Pisk sukker og æg sammen i en skål, tilsæt hvedemel og krydderier i og rør det i æggeblandingen. Tilsæt smør/chokoladeblandingen og rør det hele jævnt.
Dejen hældes i en bageform (ca. 20 x 30 cm), belagt med bagepapir. Kagen bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Tag kagen ud af formen og lad den køle af.
Til dadlerne koges vand, sukker og citronsaft i en gryde i ca. 4 - 5 minutter. Dadlerne kommes i og koger ved svag varme under låg i ca. 2 minutter. Lad dadlerne stå i lagen til de skal bruges. De kan evt. varmes ved servering.
Servér et stykke brownie med lune dadler og en skefuld letpisket flødeskum.
Spise med Mormor
Noget om Mad